Tips till er fotointresserade

Jag måste bara rekommendera en 6h lång serie på BBC The genius of photography! Har ni inte sett den så se den :)

Ni kan se den på Youtube, bara klicka på länken här ovanför!

Time is running by fast

Tiden går så fort! Tur är väl det, längtar till våren!
Nu är ny termin i gång och nya kurser, en foto och en film :) spännande och roligt att få lära sig mer om det jag tycker är så kul!

Dags att boka resa nu också tycker jag, behöver något roligt att se fram emot :) Hoppas det blir av snart...vågar inte säga för mycket än, tänk om det inte blir något....nej så ska det inte bli!

Nä måste jobba vidare nu...ville bara höra av mig.

Kram på er alla♥




Lite detaljer

Ja vad ska man fota i det här trista vintervädret om inte inomhus?
Sååå några detaljer från vårt lilla hem..:)





Sol!!!

Solen skiner idag! :) Dessutom är jag glad för nu har jag gjort allt som ska med sista kursen (så om jag nu inte blir underkänd på en av uppgifterna så är jag helt klar!) Om några dagar är det i stället dags för ny terminstart! Men just i detta ögonblick har jag INGET pluggande jag behöver göra :)

Ha en supermysig dag!!!



Citronmarängpaj

Veckans spännande recept att testa blev citronmarängpaj! Hoo den var frisk :)  Idag får vi testa att äta den riktigt kall...

Lägger ut receptet i fall ni blir sugna att testa! :) :)

(sorry lite tråkig bild, men vill ju andå visa hur det ser ut!)




(6 port)
3 3/4 dl vetemjöl
2 msk florsocker
125 g kallt osaltat smör, tärnat
3 msk kallt vatten

Fyllning och topplager
2/3 dl majsstärkelse
2/3 dl vetemjöl
2 ½ dl strösocker
1 3/4 dl citronsaft
3 tsk rivet citronskal
40 g osaltat smör, tärnat
6 ägg, delade i gula och vita
ytterligare 3 3/4 dl strösocker
ytterligare ½ tsk majsstärkelse


1. Blanda mjöl och florsocker i stor bunke. Arbeta in smöret med fingertopparna tills det hela blir en smulig massa. Tillsätt nästan allt vatten och blanda så att du får en fast deg, tillsätt mer vatten om det behövs. Stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och forma den till en boll. Kvla den mellan två bakplåtspapper så den blir stor nog att täcka en pajform, 23 cm i diameter. Klä formen med degen, jämna till kanterna och ställ kallt i 20 min. Värm ugnen till 175 C.

2. Klä pajskalet med bakplåtspapper och bred ut ett jämnt lager risgryn eller torkade bönor ovanpå. Grädda i 10 min, ta bort papper och ris och grädda ytterligare 10 min eller tills pajskalet fått lite färg. Låt kallna.

3. Gör fyllningen: lägg majsstärkelse, vetemjöl och socker i en medelstor kastrull. Vispa ned citronsaften, citronskal och 3 3/4 dl vatten. Vispa oavbrutet på medelstark värme tills smeten kokar upp och tjocknar. Sänk värmen och koka i ytterligare någon minut, vispa sedan ner smöret samt äggulorna, en i taget. Häll över i en skål, täck sedan ytan med plastfolie och låt kallna.

4. Värm ugnen till 225 C. Gör topplagret: vispa äggvitorna till mjukt skum med elvisp i en liten, torr skål. Tillsätt den sista sockermängden lite i taget och vispa oavbrutet tills marängen är tjock och blank. Vispa ned den sista mängden majsstärkelse. Häll den kalla fyllningen i det kalla pajskalet. Bred över marängen i ett heltäckande lager med toppar. Grädda i 5-10 min eller tills marängen fått lite färg. Servera pajen varm eller kall.


Lycka till!

Restips!?

Har ni några resetips att dela med er av? :)

Inte för att det finns någon brist på ställen vi vill åka till, är väl mer att vi inte kan bestämma VAD! Vill åka någonstans till våren, så börjar bli dags att planera det nu.... så ge oss TIPS!!!


Desserter

Har ju inte gjort några uppdateringar om dessert än ju. Har inte direkt lagt ner min själ i fotandet när vi gjort dem så tycker inte det känns så kul att visa...men gör väl det ändå då:)

Har de senaste 2 veckorna gjort cheesecakes, eller ostkakor som det ju heter här i landet:)
Första veckan en ganska vanlig variant, fast med peppakakskryddor i degen och sen ett topplager med creme fraiche och lite smaker överst! Gott!

Sista veckan blev däremot inte alls lyckad så vi gjorde biskvier i stället (så fick vi något gott i alla fall) :)


RSS 2.0